Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

«Άλλα ψηφίζει το μεσημέρι κι άλλα λέει το βράδυ»


Η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ του ΟΛΠ κατηγορεί τον Β. Μιχαλολιάκο
agios_nikolaos_naiskos_2
Για λαϊκισμό και διγλωσσία κατηγορείτο δήμαρχο Πειραιά Β. Μιχαλολιάκο η οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ του ΟΛΠ, με αφορμή το θέμα μετεγκατάστασης του προκάτ ναίσκου από τη θέση που βρίσκεται σήμερα, μπροστά στον Αγ. Νικόλαο απέναντι στην πλατεία μπροστά στην «Παγόδα».
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση τους υποστηρίζουν ότι ο δήμαρχος Πειραιά, ως μέλος του δ.σ. του ΟΛΠ ψήφισε υπέρ της μετακίνησης του ναίσκου το μεσημέρι, και λίγες ώρες αργότερα στο δημοτικό συμβούλιο εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αποκρύπτοντας το γεγονός και υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν γκρεμίζει ναούς!  
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ο λαϊκισμός έχει και όρια. Ο Δήμαρχος των μνημονίων στο Διοικητικό
Συμβούλιο του ΟΛΠ ψήφισε υπέρ των εργασιών αποξήλωσης του προκατασκευασμένου ναΐσκου το οποίο αυθαίρετα έχει στηθεί στην πλατεία  Αγίου Νικολάου και το βράδυ της ίδιας μέρας απαντώντας στους δημοτικούς  συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε: «έλεος, δεν πρόκειται να κάνω τίποτα για να το γκρεμίσω».
Φυσικά το θέμα είναι ότι η Εφορία Αρχαιοτήτων Πειραιά είναι εκείνη που ζήτησε να μετακινηθεί από τη σημερινή θέση του ο αυθαίρετος ναΐσκος, διότι  ο Άγιος Νικόλαος έχει κριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως μνημείο της πόλης του Πειραιά. Το ίδιο το Ενοριακό Συμβούλιο του Αγίου Νικολάου μάλιστα ζήτησε εγγράφως  την μεταφορά του ναΐσκου από τον ΟΛΠ, και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ για να διευκολύνει την κατάσταση δέχθηκε να μεταφερθεί απέναντι στο λιμενικό χώρο του κήπου της Παγόδας.  Σημειώνεται ότι για τον πλαστικό ναΐσκο δεν έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια  από το Δήμο Πειραιώς (άρα έχει τεράστια ευθύνη η Πολεοδομία του Δήμου και ο Προϊστάμενος της κ. Δήμαρχος), ούτε υπήρχαν στατικές και αρχιτεκτονικές μελέτες για την τοποθέτηση αυτή.  Το ερώτημα όμως παραμένει για το Δήμαρχο: Πώς είναι δυνατόν το μεσημέρι να  ψηφίζει ορθά κατά την άποψή μας την αποξήλωση και το βράδυ να λαϊκίζει κατά του ΣΥΡΙΖΑ με κορώνες του στυλ «ναούς δεν γκρεμίζω». Έλεος κ. Δήμαρχε!
Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΠ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: