Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ο ΟΛΠ μεταφέρει το αυθαίρετο προκάτ εκκλησάκι

ekklisaki_prokat
• Από τον Αγ. Νικόλαο στην «Παγόδα»

Μία απίστευτη «κιτσαριά» που πρόσβαλε αισθητικά τον ωραιότερο, ίσως, ναό του Πειραιά, τουλάχιστον, «κρύβεται».
Με απόφαση του ο ΟΛΠ ανέλαβε τη δαπάνη μεταφοράς του προκατασκευασμένου αφιερώματος στη μνήμη των νεομαρτύρων Ραφαήλ και Νικολάου από τον προαύλιο χώρο του Αγίου Νικολάου απέναντι στο πάρκο μπροστά στην «Παγόδα».
Το συγκεκριμένο «πλαστικό» εκκλησάκι τοποθετήθηκε αυθαιρέτως εκεί τον Ιούνιο του 2010. Μάλιστα το Portnet  είχε γράψει σχετικά για τις απίστευτες δικαιολογίες που προέβαλλε ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος για την μη αντίδραση των υπηρεσιών του δήμου στην αυθαιρεσία. Στη συνέχεια, κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών του 2010, το θέμα «ανέβηκε» -  είχε πέσει και η ιδέα στη «Συμμαχία στον Πειραιά» κάποιας «δυναμικής» αντίδρασης στη συνεχιζόμενη αυθαιρεσία , αλλά το συνεργαζόμενο «Λιμάνι της Αγωνίας» (που πάντως είχε αναδείξει  το θέμα) ήταν μάλλον αρνητικό και το αυθαίρετο παρέμεινε στη θέση του.
Πριν λίγες μέρες η  βουλευτής Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση  επικοινώνησε με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού (ΚΑΣ, Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων και Α’ Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) καθώς και με την πολεοδομία της περιφέρειας Πειραιώς και διαπίστωσε το γνωστό:  το συγκεκριμένο εκκλησάκι δεν είχε λάβει νόμιμη οικοδομική άδεια από τις πολεοδομικές υπηρεσίες. Μάλιστα με ανακοίνωση τη χαιρετίζει την  απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ), στις 29/10 να μεταφέρει το εκκλησάκι στο πάρκο μπροστά στην «Παγόδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: