Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Β. Μιχαλολιάκος : Επιτυχία η μη πώληση!


•  Αναφορά στην αλλαγή της πρόβλεψης του Μνημονίου για το λιμάνι…
 
Η αλλαγή στην διατύπωση του τελευταίου Μεσοπρόθεσμου σχετικά με όσα προέβλεπε το πρώτο Μνημόνιο και συγκεκριμένα η μετατροπή της «πώλησης» σε «αξιοποίηση», συνιστά μεγάλη επιτυχία κατά τον Β. Μιχαλολιάκο.
Ο Δήμαρχος Πειραιά απαντώντας στο portnet , στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στους πειραϊκούς συντάκτες, αναφέρθηκε στην αλλαγή που πρώτη η πύλη μας εντόπισε στο Mεσοπρόθεσμο, υπενθυμίζοντας πως όταν είχε ανακοινωθεί η πρόβλεψη- δέσμευση  για πώληση, συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο για να καταγγείλει το γεγονός.«Το λιμάνι δεν πωλείται» υπενθύμισε ότι είχε πει τότε. Αποκάλυψε δε, ότι κατά τις επαφές του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους  πολιτικούς αρχηγούς Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη που στηρίζουν την κυβέρνηση, έθεσε το ζήτημα με το οποίο συμφωνήσαν και οι τρεις.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν είναι κατά των παραχωρήσεων. «Δεν είμαστε εμείς εκείνοι που ανεβαίναμε στα κάγκελα» είπε αναφερόμενος προφανώς στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την παραχώρηση στην Cosco. Και πρόσθεσε ότι μόνο με επενδύσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί η φτώχεια. Ο Β.Μιχαλολιάκος σημείωσε ακόμη ότι ο Δήμος Πειραιά διεκδικεί 1% του τζίρου του ΟΛΠ ως ανταποδοτικό τέλος αναδρομικά μέχρι τη διαγραφή του χρέους του Δήμου.
Επανέλαβε ακόμη ότι διεκδικεί τους χώρους γύρω από το λιμάνι που βρίσκονται σήμερα στη δικαιοδοσία του ΟΛΠ, με τον οργανισμό να περιορίζεται στις καθαρά λιμενικές εργασίες του

Δεν υπάρχουν σχόλια: