Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Λιμάνια: Οι επενδυτές ενδιαφέρονται για 12 υπηρεσίες



Λίστα με 56 συνολικά υπηρεσίες που μπορούν να προσφέρουν τα λιμάνια της χώρας έχει καταρτίσει το ΤΑΙΠΕΔ.
Σε μία ειδική φόρμα όπου αναφέρονται αναλυτικά οι υπηρεσίες αυτές και δίπλα υπάρχει το κάθε λιμάνια «τσεκάρονται» και καταγράφονται οι ιδιώτες επενδυτές που δείχνουν ενδιαφέρον γα αυτές. Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, οι ιδιώτες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για 12 από τις 56 συνολικά υπηρεσίες και για διάφορα μεγάλα λιμάνια.
Οι υπηρεσίες αφορούν μεταξύ άλλων τους Σταθμούς Εμπορευματοκιβωτίων, car terminal, κρουαζιέρα, ναυπηγοεπισκευές, μαρίνες, real estate, συγκομιδή σκουπιδιών και καταλοίπων καθώς και την ηλεκτροδότηση λιμανιών.
Σε πρώτη γραμμή επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται το λιμάνι του Πειραιά και για τις 12 υπηρεσίες, της Θεσσαλονίκης για το Σ.ΕΜΠΟ, την κρουαζιέρα και το car terminal, της Κέρκυρας για την κρουαζιέρα όπως και το λιμάνι του Κατάκολου και το το Ηράκλειο της Κρήτης.
«Πρέπει να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που θα προηγείται του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ. Πάνω στο νομικό αυτό πλαίσιο θα βασιστούμε. Μην νομίζετε ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για όλα τα λιμάνια» επεσήμανε ο υπουργός και προσέθεσε:

«Όπου δεν καταστεί δυνατή η προσέλκυση επενδυτή τις εμπορικές δραστηριότητες θα τις διασφαλίζουν οι διοικητικές αρχές του κάθε λιμανιού».

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: