Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

"Αδυναμία" να παρέμβει δήλωσε ο Παπούλιας

Αδυναμία να παρέμβει για να σταματήσει το κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας,Κ. Παπούλιας, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑΑλέξη Τσίπρα με τον οποίο συναντήθηκε το μεσημέρι, μετά από αίτημα του δεύτερου. Για "πραξικόπημα κατά των θεσμών" μίλησε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι δεν είναι σε θέσει να αναπέμψει τηνΠράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία κλείνει η ΕΡΤ, ωστόσο σημείωσε πως πρέπει να υπάρχει δημόσια τηλεόραση καθώς, όπως είπε, "δεν μπορεί η ενημέρωση του λαού να γίνεται μόνο από τα ιδιωτικά κανάλια".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνοντας στο γραφείο του προέδρου, είπε: "Δεν είμαστε και ευδιάθετοι μετά τα όσα συμβαίνουν. Έχουμε και ένα πλήγμα στην κοινωνική συνοχή, στους θεσμούς και στο θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας".

Διευκρινίζοντας, είπε ότι "το να νομίζει κάποιος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολεί απολύσεις εργαζομένων, είναι μια υποτίμηση και μια υποβάθμιση του θεσμού".

"Έρχομαι σε σας, βεβαίως διότι έχετε αυτή τη θεσμική ιδιότητα, αλλά και γιατί είστε ένας αγωνιστής για τη Δημοκρατία με ευαισθησίες στα θέματα αυτά", ανέφερε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τόνισε δε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να αναλάβει πρωτοβουλίες και να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ανέφερε πως "είναι χρέος να αντισταθούμε στο πραξικόπημα κατά των θεσμών".

Σε δηλώσεις του πριν τη συνάντηση, σημείωσε ότι "το τελευταίο πράγμα που έχει μείνει στον τόπο είναι οι θεσμοί και η Δημοκρατία" και κάλεσε όλους τους πολίτες να το υπερασπιστούν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για την κατάργηση της ΠΝΠ και την άρση των συνεπειών αυτής.

Τι προηγήθηκε


Την Τρίτη ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Παπούλια "να μην συνδέσει το όνομά του με μία πράξη κατάφωρα αντιδημοκρατική", η οποία δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση όπως είπε, αφού δεν την στηρίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου προκειμένου να συμπαρασταθεί στους εργαζόμενους και να διαμαρτυρηθεί για το "λουκέτο", ενώ παραχώρησε και συνέντευξη στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στον αέρα.

Μίλησε για "φίμωση" της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και κάλεσε τους κυβερνητικούς εταίρους να διαχωρίσουν τη στάση τους και την κυβέρνηση να μην διακόψει το σήμα, καθώς πρόκειται για μία "παράνομη πράξη".

"Λουκέτο πρέπει να μπει στην τρόικα και στην κυβέρνηση του μνημονίου και όχι στη δημόσια ραδιοτηλεόραση" τόνισε.

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα έξω από την ΕΡΤ 



"Η εικόνα που πήραμε όλοι μας βλέποντάς σας να κάνετε το τελευταίο δελτίο και μετά η μαύρη εικόνα ήταν μία σοκαριστική στιγμή για όλους μας. Όσοι επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για να εκδικηθούν, για να δείξουν πυγμή ή για να φιμώσουν τη δημόσια τηλεόραση έκαναν ό,τι χειρότερο μπορούσαν να κάνουν", ανέφερε.

Μίλησε για πλήγμα στη Δημοκρατία και τόνισε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, γιατί "βλέπει στα πρόσωπα των απολυμένων δημοσιογράφων, το δικό του μέλλον".

Σχολιάζοντας την διαταγή των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. προς τους εργαζόμενους να εκκενώσουν το κτίριο της διοίκησης, που δόθηκε εκείνη την ώρα για πρώτη φορά, ανέφερε ότι "όσοι νομίζουν ότι επειδή έκλεισαν κάποιους πομπούς οι εικόνες αυτές δεν θα κάνουν το γύρο του κόσμου, γελιούνται".

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα τα χαράματα της Τετάρτης στη ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: