Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

ΟΛΘ, όπως λέμε ΟΛΠ;


Πιθανές θετικές εξελίξεις με την περαιτέρω δραστηριοποίηση των κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά θα ανοίξουν τον δρόμο και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
19 Ιαν 2013 - 06:13
Picture 0 for ΟΛΘ, όπως λέμε ΟΛΠ;
Και για τον ΟΛΘ φέρονται να δείχνουν ένα αρχικό ενδιαφέρον επενδυτικό ενδιαφέρον κινέζικα κεφάλαια. Ο λόγος; Η επιτυχής έκβαση που είχε η απόβαση της - επίσης - κινεζικής Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δέχεται το τελευταίο διάστημα διερευνητικές προσεγγίσεις, στο πλαίσιο των συνομιλιών που γίνονται από την πλευρά της Cosco, για να προχωρήσει σε μια πολύ μεγάλη κίνηση: ενδιαφέρεται να αποκτήσει το 60% του ΟΛΠ.

Η είδηση, ως γνωστόν, είδε το φως της δημοσιότητας, μέσω κινεζικού εντύπου. Ο λόγος αφορά στην εφημερίδα China Daily, η οποία μόνο για... έλλειψη ενημέρωσης δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Ιδιαίτερα, σε ό,τι αφορά στους απώτερους στόχους του Πεκίνου.

Αν κι εφόσον η κίνηση αυτή επαληθευτεί, τότε υπολογίζεται ότι περίπου 1 δισ. ευρώ θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία μόνο από την κίνηση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Εννοείται ότι αν πριν από τέσσερα χρόνια, κάποιος προέβλεπε αυτή την εξέλιξη θα θεωρούνταν απλώς αιθεροβάμων. Σήμερα, είναι ρεαλιστής. Το θέμα είναι αν θα αντιγραφεί το μοντέλο και στον ΟΛΘ, με μία συμφωνία που θα αποβεί προς όφελος τόσο για τους κινέζους όσο βεβαίως, και κυρίως, για το λιμάνι τηςΘεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: