Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΤΑΙΠΕΔ:Παράταση ένα μήνα για τα λιμάνια

Το βράδυ της Τετάρτης έγινε μία ακόμα σύσκεψη για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία εκτός από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαράσυμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης και ο πρόεδρος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος.

Οταν ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε γιατί δεν είναι έτοιμο το σχέδιο για την παραχώρηση των λιμανιών ο κ. Αθανασόπουλος απάντησε πως «θέλουμε λίγο χρόνο ακόμα πρόεδρε». «Ερχεται η τρόικα και το μνημόνιο λέει πως έπρεπε να είμασταν έτοιμοι» απάντησε ο Αντ. Σαμαράς για να προσθέσει πως «πρέπει να κλείνουμε εντός χρόνου τις εκκρεμότητες». «Δεν ξέρω τι θα κάνετε, αύριο πρέπει να πείτε κάτι για τα λιμάνια» κατέληξε ο πρωθυπουργός και πράγματι την Πέμπτη, τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε μια σύντομη και γενικόλογη ανακοίνωση με τα πιθανά σενάρια παραχώρησης. 

Στην πραγματικότητα, το σχέδιο «Ποσειδών» για τα λιμάνια δεν είναι έτοιμο και το Ταμείο πήρε ένα μήνα προθεσμία για την ολοκλήρωσή του, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Τετάρτης.

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκε εκτενώς και ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση: Παράγοντες της Κομισιόν, που δεν βλέπουν με καλό μάτι τη ραγδαία άνοδο του Πειραιά στην ευρωπαϊκή αγορά διαμετακομιστικού εμπορίου, έχουν βάλει στο στόχαστρο την Cosco η οποία έχει δηλώσει πως θα καταθέσει προσφορά για την απόκτηση του ΟΛΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: